20 غذایی که دشمن دیابت است | تغذیه سالم

اگه گرفتار به دیابت هستین جالبه بدونین اون چه در دهن می گذارید، می تونه دلیل بالارفتن یا پایین اومدن قند خون تون شه.

اینجا 20 نوع ماده غذایی رو به شما معرفی می کنیم که می تونه جلوی بالا رفتن قند خون تون رو بگیره.

سیب

سیب هم اینکه دشمن کلسترول بد است و اندازه قند خون رو کاهش می دهد.

آووکادو

آووکادو غنی از اسیدهای چرب مونوی غیر اشباعه که دلیل کند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قند خون بعد از خوردن غذا می شه.

جو

می تونید جو رو جانشین برنج سفید کنین تا اندازه قند خون تون بعد از خوردن غذا حدود 70 درصد کم بشه و تا ساعت ها ثابت بمونه.

فیبرهای حلال جو هضم رو از جا در آورد کرده و دلیل جذب کم کم قند می شه.

سبزیجات

فیبر حلال همه سبزیجات می تونه قند خون بالا رو کنترل کنه.

گوشت گاو

می تونید قسمت های کم چرب گوشت گاو رو انتخاب کنین و یه چهارم بشقاب تون رو در هر وعده غذایی به اون اختصاص بدین. رسوندن به اندازه پروتئین به بدن باعث می شه مدت طولانی تری سیر بمونین و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچه ای تون کاهش نیابد. اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم کمک می کنه.

میوه های گوشت دار دانه دار

شکلای جور واجور میوه های گوشتی شامل یک یا چند دانه که به رنگ های قرمز یا بنفش هست مانند شکلای جور واجور انگور شامل ترکیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستن. محققان می می گن این دانه های رنگی می تونه دلیل کاهش قند خون شده و در عین حال محرک تولید انسولین در بدن باشن.

بروکلی

بروکلی غنی از کروم بوده که در درازمدت نقشی اساسی و مهم واسه تنظیم قند خون داره.

هویج

هویج یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتنه که می تونه خطر دچار شدن به دیابت رو کاهش داده و قند خون رو تنظیم کنه.

گوشت مرغ

گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران یا بقیه قسمت ها چربی کمتری داره. پیشنهاد ما به شما اینه که در هر شرایطی اصلا پوست مرغ رو به خاطر چربی بالایی که داره نخورین.

تخم مرغ

بعضی از محققان فکر میکنن که خوردن یه عدد تخم مرغ در روز کلسترول خون تون رو بالا نمی برد و عوضش ساعت ها شما رو سیر نگه می داره.

ماهی

یکی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت دچار شدن به ناراحتی های قلبی – عروقیه. مصرف یه یا دو بار ماهی در هفته می تونه این احتمال رو دست کم 40 درصد کم کنه.

از طرف دیگه اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال دچار شدن به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب رو که از جمله فاکتورهای اصلی دچار شدن به ناراحتی های قلبی – عروقیه کاهش می دهد.

دانه کتون

دانه های کتون غنی از پروتئین، فیبر، چربی های خوب از یه جور که در ماهی هست و منیزیمه.

این مواد قند خون رو تنظیم کرده و به سلول ها در جذب انسولین کمک می کنن.

شیر و ماست

اینا مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستن و می تونن به کاهش وزن کمک کنن. البته حتما این رو میدونید که باید از نوع کم چرب شون استفاده کنین.

از طرف دیگه این مواد مقاومت در برابر انسولین رو از بین می برند.

گردو

گردو شامل مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت کندی داره که کم کم به قند تبدیل می شه.

از طرف دیگه غنی از چربی های مونوی غیر اشباعه که واسه سلامت به درد بخور هستن.

دانه ها

همه شکلای جور واجور دانه ها غنی از چربی های خوب، پروتئین و فیبر هستن که می تونن قند خون رو پایین نگه داشته و از دچار شدن به ناراحتی های قلبی – عروقی پیشگیری کنن.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین این مواد منابع طبیعی استروله که چربی خون رو کاهش می دهد.

جوی دو سر

جوی دوسر شامل فیبرهای حلالیه که در آب محلول بوده و یه خمیر رو تشکیل می دهد. مصرف اون باعث می شه بین آنزیم های هضم کننده در معده و مولکول های آمیدون(نشاسته) غذا، یه سد چسبناک به وجود بیاد. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانی تری غذا رو در خود نگه داشته و قندها کم کم وارد خون می شن.

روغن زیتون

روغن زیتون طلای مایع نامیده می شه چون شامل ترکیبات ضد التهابی و قویه که محققان اونو با آسپیرین مقایسه می کنن.

آدمایی که رژیم مدیترانه ای دارن و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت کم چرب می خورند کمتر به دیابت و ناراحتیای قلبی و عروقی دچار می شن. هر دوی این مریضی ها به دنبال التهاب در بدن به وجود می آیند.

بر خلاف کره، چربی خوب روغن زیتون دلیل افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت رو کاهش می دهد.

روغن زیتون هم اینکه کنه کننده هضم غذا هستش و باعث وارد شدن کم کم قند به خون می شه.

کره بادام زمینی

تحقیقات گذشته نشون داده مصرف کره بادام زمینی می تونه اشتها رو کور کرده و دلیل سیری بیشتر فرد در مقایسه با وقتی شه که مواد قندی کم فیبر مصرف می کنه.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین کره بادام زمینی غنی از چربی های مونوی غیراشباعه که می تونه قند خون رو تنظیم کنه.

نون سبوس دار

مصرف زیاد نون سفید می تونه حساسیت بدن به انسولین رو کاهش داده و دلیل افزایش قند خون شه اگه نون سبوس دار دقیقا برعکس عمل می کنه.

سیب زمینی شیرین

یه سیب زمینی شیرین که در اجاق کبابی شده 30 درصد کمتر از سیب زمینی معمولی قند خون رو افزایش می دهد چون شامل فیبر بالا و ریزمغذی هاییه که 40 درصد اونا از نوع حلال بوده و دلیل کاهش کلسترول و کندی هضم غذا می شن.

اینو هم به این موضوع دقت لازم رو به عمل بیارین سیب زمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانه های زرد و نارنجیه که به ارگانیسم ها اجازه عکس العمل در برابر انسولین رو می دهد. سیب زمینی شیرین هم اینکه غنی از اسید کوروژنیک((chorogenic acidه. این ترکیب گیاهی طبیعی می تونه به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کنه.

منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *