20 غذا که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد | تغذیه سالم

20 غذا که خطر دچار شدن به سرطان رو کم می کنه

اون چیزی که می خورید می تونه شدیدا بر خیلی از جنبه های جور واجور سلامت شما مثل خطر دچار شدن به بیماریای طولانی مانند بیماریای قلبی، دیابت و سرطان تاثیر بزاره. به طور خاص، پیشرفت سرطان شدیدا تحت تاثیر رژیم غذایی شما قرار گرفته میگیره. خیلی از غذاها شامل ترکیبات به درد بخور هستن که می تونه باعث کاهش رشد سرطان شه.

غذاها واسه بیماران سرطانی باید غنی شن و واسه سلامتی به درد بخور باشن. درمان سرطان شدیده و باعث مشکلات جانبی بسیاری می شه. بعضی از مشکلات جانبی عبارت از ریزش مو، استفراغ، درد شکمی، خشکی دهن، ضعف و کاهش وزن هستن.
رژیم غذایی ایده آل واسه بیماران سرطانی به مقابله با تموم این مشکلات جانبی کمک می کنه و هم اینکه بهبودی واسه مریض گرفتار به سرطان رو تسریع می کنه. بهترین مواد شامل خواص ضد سرطان در غذاهای طبیعی پیدا میشه.
هم اینکه مطالعاتی زیادی هست که نشون میده مصرف بیشتری از غذاهای خاص می تونه با خطر کمتر این مریضی همراه باشه.
این مقاله به 20 غذا نگاه می کنه که ممکنه خطر دچار شدن به سرطان رو کم کنه. بعضی از این غذاهای سالم رو به رژیم غذایی خود اضافه کنین تا از سرطان جلوگیری کنین و بقیه بیماریا رو خنثی کنین.

1. بروکلی

کلم بروکلی شامل سولفورافان، ترکیب گیاهی موجود در سبزیجات چلیپاییه که ممکنه خواص ضد سرطانی قوی داشته باشه.
یه مطالعه لوله آزمایش نشون داد که سولفورافان باعث کم شدن اندازه و تعداد سلولای سرطان پستون تا 75٪ می شه.
به همین ترتیب، یه مطالعه حیوونی نشون داد که درمان موش با سولفورافان موجب کشتن سلولای سرطانی پروستات و کم شدن اندازه تومور بیشتر از 50٪ شد.
بعضی تحقیقات هم اینکه به این نتیجه رسیدن که مصرف بالای سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی ممکنه با خطر کمتر سرطان کولورکتال همراه باشه.
یه تحلیلی از 35 مطالعه نشون داد که خوردن سبزیجات چلیپایی بیشتر دلیل کاهش خطر دچار شدن به سرطان کولورکتال و کولون می شه.
از بین بروکلیا با یه وعده غذا در هر هفته ممکنه بعضی از امتیازات مقابله با سرطان به دست بیاد.
با این حال، در نظر داشته باشین که تحقیقات موجود مستقیما در مورد اینکه چیجوری بروکلی ممکنه بر سرطان در آدم اثر بزاره نظر داره.
عوضش، این تحقیقات محدود به تحقیقات آزمایشگاهی، حیوونی و مشاهده ایه که اثرات سبزیجات چلیپایی یا اثرات یه ترکیب خاص در بروکلی رو بررسی می کنه پس، تحقیقات بیشتری لازمه.

2. هویج

تحقیقات زیاد نشون داده که خوردن هویج بیشتر به کاهش خطر بعضی از شکل های جور واجور سرطان ربط داره.
مثلا، یه موشکافی به بررسی یافته های پنج مطالعه رسید و نتیجه گرفت که خوردن هویج ممکنه خطر دچار شدن به سرطان معده رو تا 26٪ کم کنه.
مطالعه دیگری نشون داد که مصرف هویج با کم شدن 18٪ احتمال دچار شدن به سرطان پروستات همراه بود.
یه مطالعه، رژیم غذایی 1،266 شرکت کننده با و بدون سرطان ریه رو مورد موشکافی قرار داد. این یافته نشون داد که سیگاریایی که سه بار در هفته هویج خوردند در مقایسه با اونایی که هویج بیشتر از یه بار در هفته خوردند بیشتر سرطان ریه داشتن.
تلاش کنین هویج رو در رژیم غذایی خود به عنوان یه میان وعده سالم یا ظرف غذای خوشمزه چند بار در هفته استفاده کنین تا اندازه مصرف خود رو زیاد کنین و به احتمال زیاد خطر دچار شدن به سرطان رو کم کنین.
با این حال، یادتون باشه که این تحقیقات رابطه بین مصرف هویج و سرطان رو نشون میده اما عوامل دیگری که ممکنه نقش دارا باشن رو محاسبه نمی کنه.

3. لوبیا

لوبیا دارای فیبر بالا هستن که در بعضی از تحقیقات ممکنه به مواظبت در برابر سرطان کولورکتال کمک کنه.
در واقع، تحقیقات زیاد نشون داده که افزایش مصرف لوبیا ممکنه خطر دچار شدن به این مریضی رو کم کنه.
در یکی از تحقیقات، 1905 نفر با سابقه تومورهای کولورکتال پیگیری شدن و به این نتیجه رسیدن آدمایی که لوبیا پخته شده و خشک شده بیشتری مصرف کردن احتمال کاهش خطر دچار شدن به برگشت دوباره تومور هست.
تحقیقات حیوونی هم نشون داد که به کار گیری لوبیای مشکی یا لوبیای چشم بلبلی سفید در موشای دارای سرطان کولون، تا 75٪ رشد سلولای سرطانی رو محدود می کنه.
با در نظر گرفتن این یافته های، خوردن چند لیوان لوبیا در هر هفته ممکنه اندازه مصرف فیبر رو زیاد کنه و به کاهش خطر دچار شدن به سرطان کمک کنه.
با این حال، تحقیق حاضر محدود به تحقیقات حیوانیه و تحقیقات بیشتری واسه بررسی این موضوع در آدم، مخصوصا لازمه.

4. توتا

توتا در آنتوسیانینا، رنگدانهای گیاهی دارای خواص آنتی اکسیدانی هستن و ممکنه با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان همراه باشه.
تو یه مطالعه انسانی، 25 نفر گرفتار به سرطان کولورکتال عصاره توت مشکی رو واسه هفت روز تحت درمان قرار دادن که اندازه رشد سلولای سرطانی رو 7٪ کم کرد.
یه مطالعه کوچیک دیگه، تمشک مشکی رو به بیماران گرفتار به سرطان دهن داد و نشون داد که سطح مشخصی از نشانگرهای مربوط به پیشرفت سرطان رو کم می کنه.
یه مطالعه حیوونی نشون داد که دادن تمشک مشکی و سفید خشک به موشا دلیل کم شدن اندازه تومور مری تا 54٪ و کاهش تعداد تومورها تا 62٪ می شه.
به همین ترتیب، مطالعه دیگری دادن عصاره توت به موش کنترل چند بیان کننده زیستی سرطان رو نشون دادن.
براساس این یافته ها، از جمله مصرف دو نوع توتا در رژیم غذایی هر روز ممکنه به کنترل رشد سرطان کمک کنه.
یادتون باشه که اینا تحقیقات حیوونی و مشاهده ای هستن که به دنبال اثر یه دوز متمرکز عصاره توت بیان می شن و انجام تحقیقات بیشتری در مورد آدم لازم می شه.

5. دارچین

دارچین به خاطر فواید سلامت اون، از جمله توانایی اون در کاهش قند خون و کاهش التهاب شناخته شده.
علاوه بر این، بعضی تحقیقات آزمایشگاهی نشون دادن که دارچین می تونه دلیل بلوک گسترش سلولای سرطانی شه.
یه مطالعه لوله آزمایش نشون داد که عصاره دارچین قادر به کاهش سلولای سرطانی بوده و موجب مرگ اونا شده.
یکی دیگه از تحقیقات آزمایشگاهی نشون داد که روغن اسانس دارچین رشد سلولای سرطانی سر و گردن رو سرکوب کرده و هم اینکه اندازه تومور رو کم می کنه.
مطالعه حیوونی هم اینکه نشون داد که عصاره دارچین موجب مرگ سلول در سلولای تومور شده و هم اینکه اندازه رشد و گسترش تومورها رو کم می کنه.
از جمله 1 – 1/2 قاشق چای خوری (2 – 4 گرم) دارچین در رژیم غذایی در هر روز ممکنه در پیشگیری از سرطان به درد بخور باشه و ممکنه همراه با بقیه امتیازات مانند کاهش قند خون و کاهش التهاب هم باشه.
با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چیجوری دارچین ممکنه روی رشد سرطان در آدم اثر بزاره، لازمه.

6. آجیل

تحقیقات نشون داده که خوردن آجیل ممکنه با یه خطر پایین تر از نوع خاصی از سرطان در رابطه باشه.
مثلا، با یه مطالعه در مورد رژیم غذایی 19386 نفر فهمیدن که خوردن مقدار بیشتر آجیل با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان همراه س.
مطالعه دیگری روی 30708 شرکت کننده تا 30 سال گذشته انجام شد به این نتیجه رسیدن که خوردن آجیل به طور مرتب با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان کولورکتال، پانکراس و اندومتر همراه بود.
تحقیقات دیگه نشون داده که نوع خاصی از آجیل ممکنه با یه خطر پایین سرطان رابطه داشته باشه.
مثلا، آجیل برزیل در سلنیوم بالا هستش که ممکنه در برابر کسائی که دارای سلنیوم پایین هستن در مقابل سرطان ریه مواظبت کنن.
به همین ترتیب، یه مطالعه حیوونی نشون داد که دادن گردو به موشا اندازه رشد سلولای سرطان پستون رو به اندازه 80 درصد کم کرد و تعداد تومورها رو به اندازه 60 درصد کم کرد.
این یافته های نشون میده که اضافه کردن یه آجیل به رژیم غذایی خود در هر روز ممکنه خطر دچار شدن به سرطان شما رو در آینده کم کنه.
با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد آدم واسه تعیین این که آجیل مسئول این رابطه هستن یا اینکه عوامل دیگه درگیر هستن لازمه.

7. روغن زیتون

روغن زیتون با امتیازات سلامتی همراه س پس جای تعجب نیس که این یکی از اجزای رژیم غذایی مدیترانه ای است.
تحقیقات زیادی فهمیدن که مصرف بیشتر روغن زیتون ممکنه واسه مواظبت در برابر سرطان کمک کنه.
یه بررسی بزرگ از 19 مطالعه نشون داد آدمایی که بیشترین مقدار روغن زیتون رو مصرف می کردن خطر دچار شدن به سرطان سینه و سرطان سیستم گوارشی کمتر از کسائی بود که کمترین مصرف داشتن.
مطالعه دیگری که در مورد اندازه دچار شدن به سرطان در 28 کشور در سراسر جهان انجام شده به این نتیجه رسیدن که مناطق با مصرف بالای روغن زیتون اندازه سرطان کولورکتال رو کاهش دادن.
تعویض روغنای دیگه در رژیم غذایی با روغن زیتون یه راه ساده واسه به کار گیری امتیازات سلامتی اون هستش. شما می تونین اون رو روی سالاد و سبزیجات پخته شده بپاشید و یا از اون در مارینادها واسه گوشت، ماهی و یا مرغ استفاده کنین.
هر چند این تحقیقات نشون میده که ممکنه رابطه ای بین مصرف روغن زیتون و سرطان وجود داشته باشه عوامل دیگری هم هست. تحقیقات بیشتر واسه بررسی تاثیر مستقیم روغن زیتون بر سرطان در افراد لازمه.

8. زردچوبه

زردچوبه ادویه ایه که به خاطر ویژگیای سلامتش شناخته شده. کورکومین، ماده فعال اون، یه ماده شیمیایی با اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدان و حتی ضد سرطانه.
یه مطالعه در مورد اثرات کورکومین در 44 مریض گرفتار به ضایعات روده بزرگ که ممکنه سرطانی باشه تبدیل شده. پس از 30 روز، مصرف 4 گرم کورکومین روزانه تعداد ضایعات رو 40٪ کم کرد.
تو یه مطالعه لوله آزمایش، کورکومین هم اینکه با هدف قرار دادن یه آنزیم خاص در رابطه با رشد سرطان دلیل کاهش سلولای سرطانی روده می شه.
یکی دیگه از تحقیقات آزمایشگاهی نشون داد که کورکومین باعث کشتن سلولای سرطانی و سر گردن گردید.
نشون داده شده که کورکومین در کاهش رشد سلولای سرطانی ریه، پستون و پروستات در بقیه تحقیقات لوله آزمایش موثره.
واسه بهترین یافته های، دست کم 1/2 تا 3 قاشق چای خوری (1 – 3 گرم) زردچوبه زمینی رو در روز استفاده کنین به کار گیری اون به عنوان ادویه جات واسه اضافه کردن عطر و طعم به مواد غذایی و همراه کردن اون با فلفل مشکی دلیل افزایش جذب اون هستش.

9. میوه های مرکبات

در بعضی از تحقیقات خوردن مرکبات مانند لیموترش، لیمو، گریپ فروت و پرتقال با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان همراه س.
یه مطالعه بزرگ نشون داد که شرکت کنندگان که مقدار بیشتری از میوه های مرکبات مصرف می کردن خطر دچار شدن به سرطانای دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی فوقانی رو پایین می آورد.
بررسی در مورد 9 مطالعه هم نشون داد که مصرف بیشتر از میوه های مرکبات با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان پانکراس رابطه داره.
در آخر، بررسی 14 مطالعه نشون داد که مصرف زیاد یا دست کم سه وعده در میوه مرکبات، خطر دچار شدن به سرطان معده رو 28 درصد کم می کنه.
این تحقیقات نشون میده که مصرف چند بار میوه مرکبات در رژیم غذایی در هر هفته ممکنه خطر دچار شدن به شکل های جور واجور خاصی از سرطان رو کم کنه.
یادتون باشه که این تحقیقات عوامل دیگری که ممکنه درگیر شن رو در نظر نمی گیرن. تحقیقات بیشتر درباره اینکه چیجوری میوه های مرکبات به طور خاص بر رشد سرطان تاثیر میذاره لازمه.

10. بذر کتون

دارای فیبر بالا و هم اینکه چربیای قلب سالم است دانه کتون می تونه به رژیم غذایی سالم اضافه شه.
بعضی تحقیقات نشون دادن که حتی ممکنه به کاهش رشد سرطان کمک کنه و باعث کشتن سلولای سرطانی شه.
تو یه مطالعه، 32 زن گرفتار به سرطان پستون روزانه بیشتر از یه ماه یه داروی گیاهی دانه کتون گرفتن.
در آخر این مطالعه، در گروه های که دانه کتون رو مصرف کردن اندازه نشانگرهای خاص رشد تومور رو اندازه گیری کردن و نشون دادن که دلیل افزایش مرگ و میر سلولای سرطانی می شه.
در یکی دیگه از تحقیقات، 161 مرد گرفتار به سرطان پروستات تحت درمان با دانه کتون قرار گرفتن که اندازه رشد و گسترش سلولای سرطانی رو کم کرد.
Flaxseed دارای فیبر بالا هستش که در برابر سرطان کولورکتال مواظبت می کنه.
تلاش کنین هر روز یه قاشق غذاخوری (10 گرم) از دانه های کتون زمینی رو به رژیم خود اضافه کنین و اون رو با اسموتی مخلوط کنین اون رو روی غلات و ماست اضافه کنین یا اون رو به غذاهای پخته شده مورد علاقه خود اضافه کنین.

11. گوجه فرنگی

لیکوپن ترکیباتیه که در گوجه فرنگی پیدا میشه که مسئولیت رنگ قرمز پر تازگی و هم اینکه خواص ضد سرطانی اون هستش.
تحقیقات زیاد نشون داده که افزایش مصرف لیکوپن و گوجه فرنگی می تونه منتهی به کاهش خطر سرطان پروستات شه.
بررسی 17 مطالعه هم نشون میده که مصرف گوجه خام، گوجه فرنگی پخته شده و لیکوپن با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان پروستات همراه س.
مطالعه دیگری از 47365 نفر نشون داد که مصرف بیشتر سس گوجه فرنگی مخصوصا با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان پروستات رابطه داره.
واسه کمک به افزایش مصرف خود، شامل یه وعده یا دو گوجه فرنگی در رژیم غذایی خود رو هر روز اونا رو به ساندویچ، سالاد، سس یا غذاهای پاستا اضافه کنین.
با این حال، یادتون باشه که این تحقیقات نشون میده ممکنه رابطه بین خوردن گوجه فرنگیا و کاهش خطر دچار شدن به سرطان پروستات وجود داشته باشه اما عوامل دیگه رو در نظر نمی گیره.

12. سیر

مولکول فعال در سیر آلیسینه یه ترکیبی که نشون داده شده در تحقیقات زیاد آزمایشگاهی دلیل کشتن سلولای سرطانی می شه.
تحقیقات زیاد رابطه بین مصرف سیر و خطر کمتر نوع خاصی از سرطان رو پیدا کرده.
یه مطالعه از 543،220 شرکت کننده در این مورد نشون داد که آدمایی که سبزیجات دارای آلیسین مانند سیر، پیاز، تره فرنگی و موسیر خوردند خطر دچار شدن به سرطان معده در اونا کمتر از آدمایی بود که با احتمال خیلی کم مصرف می کردن.
مطالعه روی 471 مرد نشون داد که مصرف بالای سیر با کم شدن خطر دچار شدن به سرطان پروستات همراه س.
مطالعه دیگری نشون داد که شرکت کنندگان که سیر زیادی مصرف کردن و هم اینکه میوه، سبزیجات زرد عمیق، سبزیجات سبز تیره و پیاز احتمال کمتری واسه تولید تومورهای کولورکتال داشتن. با این حال، این مطالعه اثرات سیر رو جداسازی نکرد.
براساس این یافته ها، از جمله 2 تا 5 گرم (تقریبا یه گل میخ) سیر تازه در رژیم غذایی در روز می تونه به شما کمک کنه تا از خواص سلامت اون استفاده کنین.
با این حال، بر خلاف یافته های امیدوار کننده نشون دهنده رابطه بین سیر و کاهش خطر دچار شدن به سرطان، واسه بررسی اینکه عوامل دیگه نقش دارن تحقیقات بیشتری لازمه.

13. ماهی چرب

بعضی از تحقیقات نشون میده که مصرف چندین بار ماهی در رژیم غذایی در هفته ممکنه خطر دچار شدن به سرطان رو کم کنه.
یه مطالعه بزرگ نشون داد که مصرف زیادتر از اندازه ماهی با کم شدن خطر دچار شدن به علائم سرطان دستگاه گوارش
“” href=””http://tandorosti.akaup.com/health/taghziyeh-salem/news201612141331551140.html”” rel=”noopener noreferrer”nofollow noopener”” target=””_blank””>سرطان دستگاه گوارش
همراه بود.
مطالعه دیگری که به دنبال 478،040 بزرگسال انجام شد نشون داد که خوردن ماهی بیشتر خطر دچار شدن به سرطان کولورکتال رو کم می کنه در حالی که گوشت قرمز و فرآورده واقعاً خطر رو زیاد می کنه.
به طور خاص، ماهیای چرب مانند ماهی سالمون، ماهی خال مخالی و آنچویا شامل مواد مغذی مهم مانند ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 هستن که با خطر کمتر سرطان رابطه دارن.
مثلا، داشتن مقادیر کافی ویتامین D در برابر سرطان و کاهش خطر دچار شدن به سرطان مواظبت می کنه.
علاوه بر این، اسیدای چرب امگا 3 واسه جلوگیری از پیشرفت مریضی موثره.
هدف از دو بار ماهیای چرب در هفته واسه دریافت دوز دلخواه از اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D و به بیشترین حد رسوندن امتیازات بالقوه سلامتی این مواد مغذیه.
با این حال، تحقیقات بیشتری لازمه تا تعیین شه که چیجوری مصرف ماهی چرب مستقیماً بر خطر دچار شدن به سرطان در آدم تاثیر میذاره.

14. یه کیوی رو نصف کنین و گوشت درون اون رو واسه مصرف خارج کنین

کیوی یه نارنجک دستی کوچیک از آنتی اکسیدانای مقابله با سرطان، از جمله ویتامین C، ویتامین E، لوتئین و مسه.

15. میان وعده سیب استفاده کنین

طبق تحقیقات آلمان، وقتی که فیبر طبیعی سیب در روده تحریک می شه مواد شیمیایی رو تولید می کنه که به مقابله با تشکیل سلولای سرطانی کمک می کنه. تحقیقات دیگه نشون داده که یه نوع آنتی اکسیدان موجود در سیب، پروسیانیدین نامیده می شه، یه سری از سیگنالای سلولی رو بوجود میاره که باعث مرگ سلولای سرطانی می شه.

16. چاشنی غذا با جوانه های لوبیا

جوانه های لوبیا یه منبع غنی از سولفورفان، یکی از قوی ترین ترکیبات ضد سرطانه که از منبع طبیعی جدا شده. جوونه می تونه 50 برابر سولفورفان بیشتر از لوبیای بالغ داشته باشه.

17. میان وعده انگور و کشمش

پوست انگور  قرمز شامل رزوراترول، یه فیتوشیمیایی قویه که به کاهش سرطان، و هم اینکه مریضی قلبی و سکته مغزی ربط داره. انگور هم اینکه شامل اسید ellagicه که به نظر می رسه از ریه ها در مقابل سموم محیطی مواظبت می کنه.

18. آب انار

محققان UCLA سطح آنتی ژنای خاص پروستات (PSA) بیماران رو اندازه گیری کردن که نشون دهنده حضور سرطانه. اونا به این نتیجه رسیدن که نوشیدن 8 اونس آب انار روزانه به طور زیادی سطح PSA زیاد شده رو کم می کنه.

19. نخود سبز

یه مطالعه در مکزیکو سیتی که در مجله بین المللی سرطان منتشر شده نشون داد که مصرف روزانه نخود سبز همراه با بقیه حبوبات خطر دچار شدن به سرطان معده رو کم می کنه مخصوصا وقتی که مصرف روزانه کومسترول (فیتوشیمیایی که به طور مشابه با استروژن در بدن عمل می کنه) از این حبوبات 2 میلی گرم یا بیشتره. یه فنجون نخود سبز شامل دست کم 10 میلی گرم کومستروله.

20. قارچا

قارچ Portobello و سفید منبع خوبی از سلنیوم، ماده معدنی قوی مقابله با سرطان، مخصوصا واسه سرطان پروستاته. طبق تحقیقات انجام شده، دارای فیتوشیمیایی مقاوم در برابر مریضی هستن و خوردن اونا به طور منظم با خطر کمتر سرطان سینه در زنان چین و کره رابطه داره.
خلاصه:
همونطور که تحقیقات نوین بازم ادامه داره به طور زیادی مشخص شده که رژیم غذایی شما می تونه روی خطر دچار شدن به سرطان تاثیر بزاره.
هر چند غذاهای زیادی هست که میتونه گسترش و رشد سلولهای سرطانی رو کم کنه تحقیقات گذشته محدود به تحقیقات لوله آزمایشی، حیوانات و مشاهداته.
تحقیقات بیشتر واسه درک اینکه چیجوری این غذاها ممکنه مستقیما روی رشد سرطان در آدم اثر بزاره، لازمه.
در عین حال، شرط ایمن اینه که یه رژیم غذایی غنی از تموم مواد غذایی، همراه با یه روش زندگی سالم، جنبه های خیلی از سلامت شما رو بهتر کنه.

.

منبع : foodregime.com

جمع آوری به وسیله بخش تغذیه سالم زندگی سالم سایت آکا
  • مطالب در رابطه
  • پوست رو کم می کنه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *