20 پیمان تغذیه‌ای در آغاز بهار | تغذیه سالم

20 پیمان تغذیه ای در شروع بهار

هرچند شروع سال، زمان آشتی ما هستش، اما بهتره با مزاحمان سلامتی مون قهر کنیم.

 

 

 

 

1- روز رو با میوه شروع کنیم

صبحونه وعده مناسبی واسه جا دادن یه یا دو میوه در کنار نون و پنیره تا نیاز ما به بخشی از ویتامینا، آنتی اکسیدانا و فیبر تأمین شه.

 

2- بذاریم چای مون کمی خنک شه

چای داغ هم واسه حنجره خوب نیس و هم دلیل می شه ما قند زیادی با هر فنجون یا استکان یا لیوان چای بخوریم.

اگه شب عید سبزی پلو با ماهی دارین نوش جون تون، ولی ماهی رو نباید سالی یه بار خورد باید هفته ای یک تا دو بار در برنامه غذایی مون بگنجانیم

3- قندهای مون رو ریز کنیم

حبه های قند امروزی که به صورت آماده و قالبی خریداری می کنیم، توانایی اونو دارن که به چهار حبه کوچیک تر تقسیم شن تا تعداد قندی که در طول روز می خوریم کم بشه. بعضیا در طول روز ناخودآگاه 10 فنجون چای می خورن و بی توجه به اون، تعداد قند دریافتی شون به رقم سرسام بیاری می رسه.

 

4- با نوشابه ها قهر کنیم

هرچند شروع سال، زمان آشتی ما هستش، اما بهتره با مزاحمان سلامتی مون قهر کنیم. نوشابه های گازدار به دلیل داشتن قند زیاد، جلوگیری در جذب کلسیم و وابستگی که ایجاد می کنن زیان بیارن و مزاحم.

 

5- برنج مون رو آبکش نکنیم

آبکش کردن برنج به تصور اینکه نشاسته اون از بین میره اشتباهه، چون بیشتر از 80 درصد برنج رو نشاسته تشکیل میده و با آبکش کردن چیزی از اون از دست نمی ره. این وسط فقط ویتامینای برنج هدر میره.

 

 

6- نون سفید استفاده نکنیم

نونا اگه سبوس دار باشن هم بهتر ما رو سیر می کنن و هم اینکه تا حدودی مانع جذب کلسترول می شن. نونای سفید قندخون رو سریع بالا می برن و زمینه دچار شدن به مریضی دیابت رو آماده می کنن.

 

7- با روغن جامد خداحافظی کنیم

روغنای جامد پر از اسیدهای چرب اشباع هستن که واسه قلب و عروق ما زیان بارند. عروق رو تنگ می کنن و خطر حمله های قلبی رو زیاد می کنن.

در پذیراییا به مهمانان خود زیاد اصرار به خوردن نکنین. خودتون هم تسلیم و مقهور

و تسلیم میزبان نشید و شدیدا در برابر خوردنیای مضر از خودتون دفاع کنین!

8- سیر و پیاز رو در برنامه غذایی مون بگنجانیم

هرچند سیر و پیاز ممکنه به ظاهر بدبو باشن، اما اتفاقاً خاصیت اونا به خاطر همون ترکیبات گوگردیه که بوی ناخوشایندی دارن. مزمزه کردن کمی چای خشک، یا جویدن چند برگ جعفری می تونه از بوی بد دهن به وجود اومده به وسیله خوردن سیر و پیاز جلوگیری کنه.

 

9- آب زیاد بخوریم

آب مفیدترین نوشیدنیه و یه لیوان اون حتی یه کالری هم نداره. آب سموم بدن رو دفع می کنه و واسه تنظیم سوخت و ساز بدن خوبه.

 

10- چیپس نخوریم

چیپس حتی یه فایده تغذیه ای هم نداره که به اون دل خوش کنیم. نشاسته، چربی ناجور و نمک، ارمغان نامیمون چیپس واسه بدنه.

 

11- ماهی بخوریم

اگه شب عید سبزی پلو با ماهی دارین نوش جون تون، ولی ماهی رو نباید سالی یه بار خورد باید هفته ای یک تا دو بار در برنامه غذایی مون بگنجانیم. ماهیا پر از پروتئین، چربیای به درد بخور، ید و حتی کلسیم به خاطر استخونای ریزی هستن که بین طبخ ذوب می شن.

 

12- با کالباس و سوسیس سرسنگین باشیم

کالباس و سوسیس شامل مواد افزودنی مخصوصا ترکیبات نیترات هستن که در بدن تبدیل به ماده سرطان زای نیتروزآمین می شن. تلاش کنیم از اونا با احتمال خیلی کم استفاده کنیم.

 

13- هیچ وعده غذایی رو حذف نکنیم

با حذف یه وعده غذایی تمایل ما به وعده بعدی بیشتر می شه، ضمن این که با خوردن هله هوله ها، جای وعده نخورده رو با مواد غیرمفید پر می کنیم.

آبکش کردن برنج به تصور اینکه نشاسته اون از بین میره اشتباهه، چون بیش

از 80 درصد برنج رو نشاسته تشکیل میده و با آبکش کردن چیزی از اون از دست نمی ره. این وسط فقط ویتامینای برنج هدر میره

14- غذامون رو خوب بجویم

جویدن غذا دلیل می شه که هم از مزه غذا لذت بیشتری ببریم و هم با غذایی کمتر احساس سیری بیشتری داشته باشیم و هم اینکه لثه ها و دندون هامون سالم تر باشن.

 

15- نمکدانا رو در ویترین بذاریم

نمک به خاطر بالا بردن فشارخون و افزایش احتمال ایجاد مریضیای طولانی باید تا حد ممکن محدود شه. می تونیم عادت کنیم که به خیار نمک نزنیم و غذای سفره رو کم نمک بخوریم. به کار گیری آب لیمو و چاشنیای به درد بخور دیگه در این مورد به ما کمک می کنه.

 

16- از ماست کم چرب غافل نشیم

ماست می تونه علاوه بر تأمین کلسیم، پروتئین و بعضی ویتامینا، به بهتر شدن شرایط میکروبی معده و روده کمک کنه. ماست بعضی وقتا از شیر هم واسه بدن مفیدتره.

 

 

17- گوجه فرنگی خور باشیم

گوجه فرنگی ضمن این که خواص خیلی از میوه ها رو در خود جا داده، کالری کمی هم داره. جا دادن اون در هر سه وعده غذایی خوبه چون دلیل افزایش جذب آهن از غذاهای گیاهی می شه.

 

18- دیر شام نخوریم

فاصله بین شام تا هنگام خواب بهتره نزدیک به دو ساعت باشه. این پیشنهاد نه به خاطر اون هستش که خیال کنیم ناهار چاق نمی کنه و شام چاق می کنه. این پیشنهاد واسه اون هستش که خواب راحت و راحت ای داشته باشیم.

هرچند شروع سال، زمان آشتی ما هستش، اما بهتره با مزاحمان سلامتی مون

قهر کنیم. نوشابه های گازدار به دلیل داشتن قند زیاد، جلوگیری در جذب کلسیم و وابستگی که ایجاد می کنن زیان بیارن و مزاحم

19- زیاد تعارف نکنیم و تعارف نشیم

در پذیراییا به مهمانان خود زیاد اصرار به خوردن نکنین. خودتون هم تسلیم و مقهور و تسلیم میزبان نشید و شدیدا در برابر خوردنیای مضر از خودتون دفاع کنین!

 

20- شیرینیای کوچیک بخریم

هرچه شیرینیا کوچیک تر باشن طبیعتاً ضرر اونا هم کمتره. ً شیرینیای بزرگ در پذیرایی نوروزی نباید جایگاهی داشته باشن.

 


منبع : tebyan.net

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *